دفاع مقدس
درباره وبلاگ
بسیجی پانزد ساله ای که باید در تهران تیله بازی می کرد از پشت خاکریز تانک دشمن را نشانه می گیرد و امام بر دست و بازوی او بوسه می زند.

نویسنده : مریم سامع
مقطع تحصیلی :کارشناسی ارشد
نام دانشگاه :آزاد واحد دهاقان
استاد راهنما : دکتر علی اصغر مهاجرانی
چکیده : هدف این پژوهش، بررسی علل و انگیزه های مهاجرت خانواده های شاهد و شناخت کمبودها و مشکلات محل زندگی خانواده های شاهد می باشد. تحقیق حاضر از نوع توصیفی بوده و جامعه ی آماری آن شامل دو گروه است: گروه اول متشکل از 103 خانواده ی شهید که از شهرستان های استان اصفهان به شهر اصفهان مهاجرت کرده اند و گروه گواه شامل 1523 خانواده ی غیرشاهد که از بین آن ها 103 خانواده به روش نمونه گیری سیستماتیک مورد بررسی قرار گرفته اند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه بوده و برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی(شامل: فراوانی و میانگین) و آمار استنباطی(شامل: آزمون 2X و t) استفاده شده است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که بین مهاجرین و غیرمهاجرین از نظر احساس فشار اجتماعی تفاوت معناداری وجود دارد و عواملی مانند نگرش منفی مردم نسبت به امکانات و امتیازات خانواده های شاهد را جزو دافعه های مبدأ معرفی می کند. این تحقیق، هم چنین اعلام می کند که بین دو گروه مورد بررسی از نظر جاذبه های اشتغال تفاوت معناداری وجود دارد و بسیاری از مهاجرین به خاطر کسب شغل یا شغل بهتر مهاجرت کرده اند.

(0) نظر
1389/6/16 13:25

نویسنده : فرامرز سنگری آبیز
مقطع تحصیلی :کارشناسی ارشد
نام دانشگاه :دانشگاه فردوسی مشهد
استاد راهنما : دکتر رامپور صدر نبوی
چکیده : هدف این تحقیق، شناخت ابعاد سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی مؤثر بر مشارکت سیاسی دانشجویان شاهد و غیرشاهد در مراکز آموزش عالی شهرستان بیرجند می باشد. محقق برای اجرای این تحقیق از روش توصیفی¬مقایسه ای سود جُسته است و جامعه ی آماری آن شامل 145 نفر دانشجوی شاغل به تحصیل در سال تحصیلی 1383-1384 در مراکز آموزش¬ عالی شهرستان بیرجند می باشد. جمع آوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه صورت گرفته و برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی(شامل: میانگین و انحراف معیار) و آمار استنباطی(شامل: آزمون T استودنت، تحلیل کوواریانس، آنالیز واریانس و ضریب همبستگی کی دو) استفاده شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که شرکت در عرصه های مختلف انتخابات در دو گروه بیش ترین عمومیت و کمک مالی پاسخگویان جهت موفقیت حزب یا جناح سیاسی مورد نظر کم ترین شیوع را داشته است. هم چنین مشارکت سیاسی، معرف پذیرفتن بحث های منطقی دیگران توسط پاسخگویان بیش ترین و بحث در مورد مسایل سیاسی با دیگران کم ترین سهم را در تبیین تغییرات مشارکت سیاسی داشته است.

(0) نظر
1389/6/16 13:22

نویسنده : آسیه عجم اکرامی ـ سکینه عرب زینلی
مقطع تحصیلی :کارشناسی
استاد راهنما : محمدتقی عامریون
چکیده : هدف پژوهش حاضر، بررسی کیفیت تعامل در خانواده های شاهد و رابطه ی آن با میزان موفقیت در جنبه های مختلف زندگی (تحصیلی ـ شغلی ـ زناشویی) در شهرستان شاهرود در سال 83 می باشد. این تحقیق از نوع توصیفی ـ همبستگی بوده و جامعه ی آماری آن شامل فرزندان شاهد شهرستان شاهرود و حومه به تعداد 861 نفر می باشد که 108 نفر از آنان با روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شده اند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه بوده و برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی (شامل: جدول توزیع فراوانی، درصد و نمودار) و آمار استنباطی(شامل: ضریب همبستگی گشتاوری پیرسون و ارزش عددی گزینه ها) استفاده شده است. نتایج تحقیق، رابطه ی معنی داری را بین تعامل مثبت اعضای خانواده های شاهد و موفقیت فرزندان شان در زمینه ی تحصیلی نشان می دهد و اعلام می دارد که تعامل مثبت اعضای خانواده، بر موفقیت شغلی فرزندان تأثیر دارد و رابطه ی آن را خیلی قوی ارزیابی می کند. این تحقیق هم چنین گزارش می کند که تعامل مثبت اعضای خانواده، بر موفقیت زناشویی فرزندان تأثیر زیادی داشته و بین این دو متغیر، همبستگی قوی برقرار است.

(0) نظر
1389/6/16 12:1

نویسنده : علیرضا مختاری
مقطع تحصیلی :کارشناسی ارشد
نام دانشگاه :دانشگاه تهران
استاد راهنما : دکتر صادق زیباکلام
چکیده : هدف پژوهش حاضر، بررسی این مسأله است که در دوره ی هشت ساله ی دولت خاتمی موسوم به دولت اصلاحات، چه سیاست گزاری هایی در مقایسه با دوره های قبل درخصوص جانبازان انجام شده است. روش تحقیق توصیفی، تحلیلی و تاریخی است و برای سنجش فرضیه ی تحقیق، از روش تطبیقی¬مقایسه ای استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد که در دوره ی هشت ساله ی دولت اصلاحات، برخلاف نوع نگاه جنبش دوم خرداد، به طور اعم نسبت به مسایل اجتماعی و اقتصادی و تمرکز آن بر فراگیری توسعه ی سیاسی در جامعه، این دولت نتوانسته است راه کاری برای تشکل سیاسی اجتماعی جانبازان و سازمان دهی سیاسی آنان ارایه دهد. عدم سازمان دهی و تشکل سیاسی اجتماعی جانبازان سبب شده است که این گروه اجتماعی که از توان و پتانسیل بالایی در اثربخشی علمی، فرهنگی، دینی و امورسیاسی و اجتماعی و حتی اقتصادی برخوردار است، در متن اصلی نباشد.

(0) نظر
1389/6/16 11:54

نویسنده : لیلا بشکانی زاده
مقطع تحصیلی :کارشناسی
نام دانشگاه :دانشگاه آزاد واحد بوشهر
استاد راهنما : بهمن توفیقی
وضعیت پایان نامه :خاتمه یافته
چکیده : این پژوهش، با هدف بررسی میزان اضطراب و افسردگی در بین کارمندان بنیاد شهید استان بوشهر و با روش توصیفی و استنباطی اجرا شده است. جامعه ی آماری این تحقیق، شامل 103 نفر از کارمندان بنیاد شهید استان بوشهر می باشند که به صورت تمام شماری مورد بررسی قرار گرفته اند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه بوده و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی(شامل: فراوانی، درصد و میانگین) و آمار استنباطی (شامل: آزمون تی و آزمون تحلیل واریانس) صورت گرفته است. نتایج به دست آمده، تفاوت معنی داری را بین میزان اضطراب کارمندان زن و مرد نشان می دهد و میزان اضطراب زنان را نسبت به مردان بیش تر گزارش می کند و هم چنین اعلام می دارد که تفاوت معنی داری نیز بین میزان افسردگی کارمندان زن و مرد وجود دارد و بین میزان افسردگی در گروه های مختلف و سابقه های مختلف تفاوت معناداری دیده می شود.

(0) نظر
1389/6/16 11:54

نویسنده : بهرام داودی
مقطع تحصیلی :کارشناسی ارشد
نام دانشگاه :موسسه آموزش عالی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی
استاد راهنما : دکتر علی شائمی برزکی
چکیده : پژوهش حاضر، با هدف بررسی سبک موجود مدیران بنیاد شهید استان اصفهان در سال 82 و با روش توصیفی تحلیلی اجرا شده است. جامعه ی آماری این تحقیق شامل مدیران اجرایی سطح شهرستان ها، مدیران ادارات ستادی و معاونین ادارات کل بنیاد شهید استان اصفهان به تعداد 38 نفر می باشد که به صورت تمام شماری مورد بررسی قرارگرفته اند. جمع آوری اطلاعات از طریق پرسشنامه انجام شده و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی (شامل: فراوانی، میانگین، میانه، مد، انحراف استاندارد) و آمار استنباطی (شامل: واریانس، همبستگی صورت گرفته است. نتایج به دست آمده حاکی از آن است که مدیران تحصیل کرده در دانشگاه ها نسبت به سایر مدیران از نگرش سیستمی قوی تری برخوردارند و قدرت نگرش آنان با سطح تحصیلات رابطه ای مستقیم دارد. سابقه ی کار افراد، اگرچه در تسهیل ارایه ی خدمات نقش دارد؛ اما بر نگرش سیستمی تأثیر چندانی ندارد؛ یعنی، بین سابقه ی مدیریتی و نگرش، رابطه ای مشاهده نمی شود. مدیران در تعامل با محیط بیرونی و تأثیرگذاری آن بر محیط داخلی بنیاد چون از سیاست استقلال و عدم دخالت جریان ها در سطوح مختلف سازمان پیروی می کنند، اهمیت تأثیر این عامل را کم تر ارزیابی می کنند و بنابراین، در تعامل با محیط بیرونی، پویایی لازم را ندارند. این تحقیق هم چنین نشان می دهد که بین هدف گرایی (برنامه ریزی) و کنترل کاملاً همبستگی وجود دارد و این همبستگی، بین عوامل هم آهنگی هم پایانی اطلاعات و ارتباطات درون سازمانی با شاخص کنترل نیز مشهود است؛ اما بین تعامل با محیط بیرونی و شاخص های برنامه ریزی و هدف مند بودن، هم آهنگی، آنتروپی، اطلاعات و ارتباطات، همبستگی مشاهده نمی شود.

(0) نظر
1389/6/16 11:54

نویسنده : لیلا میرحیدری
مقطع تحصیلی :کارشناسی
نام دانشگاه :آزاد اسلامی واحد تهران مرکز
استاد راهنما : دکتر مجید کاشانی
چکیده : هدف از اجرای تحقیق حاضر، بررسی وضعیت رفاهی، معیشتی و خانوادگی پرسنل بنیاد شهید و تأثیر آن بر عملکرد شغلی آنان به منظور بهره گیری مناسب از این عوامل در جهت افزایش کارآیی و بهره وری کارکنان بنیاد شهید است. این تحقیق با روش پیمایشی اجرا شده و جامعه ی آماری آن را کلیه ی کارمندان متأهل شاغل در بنیادشهید شهر تهران تشکیل می دهند که 100 نفر از آنان به روش تصادفی خوشه ای انتخاب شده اند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه بوده و برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی استفاده شده است. برپایه ی نتایج این تحقیق، می توان بین متغیرهای سن، شغل همسر، درآمد، وام، وام مسکن، پاداش در طول سال و کمک غیرنقدی با میزان رفاه کارمندان متأهل و تأثیر آن بر عملکرد آنان رابطه ی معناداری برقرار کرد.

(0) نظر
1389/6/16 11:39

نویسنده : مهناز حسینی یگانه
مقطع تحصیلی :کارشناسی ارشد
نام دانشگاه :موسسه آموزش عالی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی
استاد راهنما : دکتر محمد زاهدی
چکیده : هدف پژوهش حاضر، شناخت ویژگی های برنامه ریزی در معاونت های بنیاد شهید از دیدگاه کارکنان و ارتقای سطح کیفی و کمی و رسیدن به اهداف ترسیم شده ی بنیاد شهید می باشد. این تحقیقِ توصیفی، با روش میدانی اجرا شده و جامعه ی آماری آن شامل مدیران، معاونین، رؤسای ادارات و کارشناسان حوزه های معاونت های تخصصی ستاد مرکزی بنیاد به تعداد 195 نفر می باشد که 132 نفر از آنان به صورت نمونه گیری تصادفی انتخاب شده اند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه بوده و برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی (شامل: جداول فراوانی، درصدگیری و میانگین) و آمار استنباطی (شامل: آزمون های دوجمله ای، t تک متغیر و آنالیز واریانس) استفاده شده است. برپایه ی نتایج به دست آمده، در مجموع وضعیت برنامه ریزی در بنیاد شهید پایین تر از متوسط است و وضعیت کلی برنامه ریزی در بین معاونت های بنیادشهید یکسان است و تفاوتی با هم ندارند.

(0) نظر
1389/6/16 11:36

نویسنده : علی مفیدی
استاد راهنما : دکتر علیرضا غفاری نژاد، دکتر حسن ضیاءالدینی
استاد مشاور : -
چکیده : چکیده: پژوهش حاضر با هدف بررسی محتوای رؤیا با توجه به متغیرهای مدت حضور در جبهه، درگیری مستقیم در خط مقدم و بررسی افسردگی و اضطراب در رزمندگان اجرا شده است. این تحقیق از نوع مقطعی و تحلیلی بوده و تشخیص Ptsd براساس معیارهای تشخیص Ptsd طبق Psm-1v یا semi structural view (مصاحبه نیمه ساختاری) توسط روان پزشک انجام شد. از بین مراجعه کنندگان به مرکز درمانی روان پزشکی کرمان 50 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند و گروه شاهد که همگی مرد بودند از جمعیت عمومی که سابقه ای از اختلالات عمده روان پزشکی نداشته، انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسشنامه ی شدت (daivdson) Ptsd آزمون اضطراب کتل می باشد. از روش آماری x2 و برای مقایسه میانگین ها از آزمون ANOVA و ضریب همبستگی از روش رگرسیون خطی و ضریب همبستگی اسپیرمن و برای مقایسه ی دو گروه از آزمون ناپارامتری کروسکال والیس استفاده گردید. یافته های این پژوهش بیانگر آن است که مقایسه ی دو گروه «مورد» و «شاهد» از نظر محتوای خواب نشان می دهد که الگوی رؤیاها در دو گروه کاملاً متفاوت است به طوری که در گروه «مورد» بیش ترین نمرات متعلق به رؤیاهای با محتوای فجایع طبیعی و غیرطبیعی، موقعیت های تهدیدآمیز (جنگ و درگیری خشونت آمیز و...) سقوط، احساس جدایی و مرگ می باشد. در حالی که در گروه «شاهد» محتوای بیش تر احساسات خوش آیند و روابط دوستانه بود.

(0) نظر
1389/6/16 11:31

نویسنده : نصرا... شریفی
استاد راهنما : عبدا... معتمدی
چکیده : هدف پژوهش حاضر بررسی مشکلات فرزندان حضانتی شاهد و ارتباط آن با خدمات جاری راهنمائی و مشاوره بنیاد شهید استان چهارمحال و بختیاری بوده است. نمونه پژوهش حاضر را 26 نفر از فرزندان حضانتی شاهد استان که کل جامعه را تشکیل می داد و 177 نفر از فرزندان عادی، یتیم و کودکان طلاق (کلاً 203 نفر) می باشد. نمونه مورد نظر در مورد کودکان طلاق و یتیم از کانونها و بهزیستی استان و نمونه فرزندان عادی از خوابگاهها و مدارس عادی به صورت تصادفی خوشه ای انتخاب شده اند. در بررسی مشکلات روانی فرزندان حضانتی شاهد از پرسشنامه SCL-90-R، استفاده شد و عملکرد تحصیلی، مشکلات اقتصادی، میزان استفاده از خدمات مشاوره و تأثیر خدمات مشاوره بنیاد با پرسشنامه محقق ساخته سنجیده شده است. سؤالات پژروهش به بررسی توزیع مشکلات روانی، عملکرد تحصیلی، وضعیت اقتصادی و میزان استفاده از خدمات مشاوره و مدد کاری می پردازد و فرضیه های پژوهش به بررسی تفاوت مشکلات روانی و عملکرد تحصیلی دختر و پسر و رابطه بین مشکلات روانی فرزندان حضانتی شاهد و میزان استفاده آنها از مشاوره روانی و تحصیلی و وضعیت اقتصادی، رابطه بین متفیرهای دیگر و مشکلات روانی و نهایتاً تفاوت مشکلات روانی و عملکرد تحصیلی و وضعیت اقتصادی فرزندان حضانتی شاهد با گروههای دیگر می پردازند. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها نشان داد که : 1 – شایع ترین اختلال روانی در بین فرزندان حضانتی شاهد اختلال جسمانی شکل و حساسیت بین فردی است 2 – عملکرد تحصیلی دختران فرزندان حضانتی از پسران بالاتر است. 3 – میزان استفاده از خدمات مشاوره توسط فرزندان شاهد کم است.4 - مشکلات روانی دختر و پسر فرزندان حضانتی شاهد تفاوتی ندارد. 5 – بین میزان استفاده از خدمات مشاوره و اختلالات روانی و عملکرد تحصیلی رابطه وجود ندارد. 6 – بین میزان استفاده از خدمات مشاوره و تأثیر این خدمات بر کاهش مشکلات روانی رابطه وجود دارد. 7 – بین مشکلات روانی و عملکرد تحصیلی رابطه وجود ندارد. 8 – بین عملکرد تحصیلی و وضعیت اقتصادی رابطه وجود ندارد. 9 – بین مشکلات روانی و پایه تحصیلی، سالهای حضانت، سن حاضن، سن مادر و سن فرد هنگام شهادت پدر رابطه وجود ندارد. 10 - بین عملکرد تحصیلی و سواد مادر و سواد حاضن رابطه وجود ندارد. 11 – مشکلات روانی فرزندان یتیم از فرزندان حضانتی شاهد و عادی بیشتر است. 12 – وضعیت اقتصادی فرزندان حضانتی شاهد از گروههای دیگر بهتر است. 13 – بین مشکلات روانی عملکرد تحصیلی رابطه وجود ندارد. منبع: دفتر مطالعات و تحقیقات بنیاد شهید و امور ابثارگران چهارمحال و بختیاری

(0) نظر
1389/6/16 11:30

نویسنده : شهرام اسدی
استاد راهنما : دکتر لطف ا... فروزنده
استاد مشاور : دکتر محمد اسماعیل انصاری
چکیده : در این پژوهش سعی شده با بررسی رابطه علاقه مندی با میزان کارآیی کارکنان بنیاد شهید استان چهارمحال و بختیاری فرضیات زیر را مورد نقد و تجزیه و تحلیل قرار دهیم که فرضیات این پژوهش عبارتند از : 1. بین خشنودی کارکنان از درآمد با کارآیی آنان رابطه معنی داری وجود دارد. 2. بین خشنودی از ماهیت کار باکارائی آنان رابطه معنی داری وجود دارد. 3. بین سبک مدیریت اعمال شده در سازمان با کارائی کارکنان رابطه مستقیم وجود دارد. 4. بین اصل تخصص گرایی و کارایی کارکنان رابطه معنی داری وجود دارد. هدف از این پژوهش عبارتست از بررسی تأثیر عوامل مؤثر علاقمندی و انگیزش بر کارایی کارکنان بنیاد شهید می باشد و همچنین سنجش رابطه بین علاقمندی و کارایی در جهت افزایش کارایی و رفع موانع ایجاد شده و در مرحله بعد یافتن عوامل مؤثر بر ایجاد انگیزش در کارکنان و مهم تر از همه، خدمت به خانواده های شاهد با بهترین وجه ممکن می باشد. منبع: دفتر مطالعات و تحقیقات بنیاد شهید و امور ابثارگران چهارمحال و بختیاری

(0) نظر
1389/6/16 11:29
X