دفاع مقدس
درباره وبلاگ
بسیجی پانزد ساله ای که باید در تهران تیله بازی می کرد از پشت خاکریز تانک دشمن را نشانه می گیرد و امام بر دست و بازوی او بوسه می زند.

نویسنده : زهرا محمودی
مقطع تحصیلی :کارشناسی
نام دانشگاه :دانشگاه آزاد واحد بوشهر
استاد راهنما : بهمن توفیقی
چکیده : حاضر از نوع علّی¬مقایسه ای بوده و هدف از اجرای آن بررسی میزان خودباوری و اعتماد به نفس در دانشجویان شاهد و مقایسه ی آنان با دانشجویان غیرشاهد در بوشهر می باشد. جامعه ی آماری این تحقیق، شامل دانشجویان شاهد و غیرشاهد دانشگاه های آزاد اسلامی واحد بوشهر می باشد که تعداد 40 دانشجوی شاهد و 105 دانشجوی غیرشاهد به روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شده اند. پرسشنامه به عنوان ابزار جمع آوری اطلاعات و روش های آمار توصیفی (شامل: درصد فراوانی، میانگین و انحراف استاندارد) و آمار استنباطی(شامل: آزمون تی و آزمون تحلیل واریانس) مورد استفاده قرارگرفته است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که بین میزان خودباوری و اعتماد به نفس دانشجویان شاهد و غیرشاهد و هم چنین بین میزان اعتماد به نفس و خودباوری دانشجویان پسر غیرشاهد و شاهد تفاوت معنی داری وجود ندارد؛ در حالی که بین میزان اعتماد به نفس و خودباوری دختران غیرشاهد و شاهد تفاوت معنی داری مشاهده می شود.

(0) نظر
1389/6/18 15:40

نویسنده : علی مفیدی
مقطع تحصیلی :دکتری
نام دانشگاه :علوم پزشکی کرمان
استاد راهنما : دکتر علیرضا غفاری نژاد، دکتر حسن ضیاءالدینی
چکیده : پژوهش حاضر، با هدف بررسی محتوای رؤیا با توجه به متغیرهای مدت حضور در جبهه، درگیری مستقیم در خط مقدم و بررسی افسردگی و اضطراب در رزمندگان اجرا شده است. این تحقیق از نوع مقطعی و تحلیلی بوده و تشخیص Ptsd براساس معیارهای مربوط و طبق Psm-1v یاsemi structural view (مصاحبه ی نیمه ساختاری) توسط روان پزشک انجام شد. از بین مراجعه کنندگان به مرکز درمانی روان پزشکی کرمان 50 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند و گروه شاهد که همگی مرد بودند، از جمعیت عمومی که سابقه ای از اختلالات عمده روان پزشکی نداشتند، انتخاب شدند. ابزار پژوهش، پرسشنامه ی شدت (davidson) Ptsd آزمون اضطراب کتل می باشد. از روش آماری 2X و برای مقایسه میانگین ها از آزمون ANOVA و ضریب همبستگی از روش رگرسیون خطی و ضریب همبستگی اسپیرمن و برای مقایسه ی دو گروه از آزمون ناپارامتری کروسکال والیس استفاده گردید. یافته های این پژوهش، بیانگر آن است که مقایسه ی دو گروه «مورد» و «شاهد» از نظر محتوای خواب، نشان می دهد که الگوی رؤیاها در دو گروه کاملاً متفاوت است به طوری که در گروه «مورد» بیش ترین نمرات متعلق به رؤیاهای با محتوای فجایع طبیعی و غیرطبیعی، موقعیت های تهدیدآمیز (جنگ و درگیری خشونت آمیز و...) سقوط، احساس جدایی و مرگ می باشد. درحالی که در گروه «شاهد» محتوای بیش تر احساسات، خوش آیند و روابط دوستانه بود.

(0) نظر
1389/6/18 15:40

نویسنده : فاطمه میرزائی
مقطع تحصیلی :کارشناسی
نام دانشگاه :دانشگاه آزاد واحد زنجان
استاد راهنما : دکتر فرهاد شقاقی
چکیده : هدف این پژوهش، بررسی و مقایسه ی اعتمادبه نفس و خودپنداره ی دانش¬آموزان دختر شاهد و غیرشاهد دبیرستان های شهرستان زنجان در سال تحصیلی 82-83 می باشد. تحقیق حاضر از نوع علّی¬مقایسه ای بوده و جامعه ی آماری آن شامل کلیه ی دانش آموزان دبیرستان های دخترانه ی ناحیه ی 2 شهرستان زنجان می باشد که 60 نفر از آنان به روش تصادفی خوشه ای به عنوان نمونه انتخاب شده اند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه بوده و برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی (شامل: میانگین، میانه، نما، انحراف چارکی و نمودار) و آزمون t استفاده شده است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که اعتماد به نفس دانش آموزان غیرشاهد بیش تر از دانش آموزان شاهد است و بین میانگین خودپنداره ی دو گروه تفاوت معنی داری وجود ندارد.

(0) نظر
1389/6/16 13:29

نویسنده : فرزانه نامدار مرادی
مقطع تحصیلی :کارشناسی
نام دانشگاه :پیام نور واحد سنندج
استاد راهنما : عطا شاکریان
وضعیت پایان نامه :خاتمه یافته
چکیده : هدف از اجرای این پژوهش، بررسی و مقایسه ی میزان و منابع فشار روانی در خانواده های شاهد و غیرشاهد شهرستان سنندج در سال 83 می باشد. تحقیق حاضر از نوع توصیفی بوده و جامعه ی آماری آن، کلیه ی خانواده های شاهد و غیرشاهد استان کردستان را در بر می گیرد که 100 نفر از آنان به روش نمونه گیری تصادفی سیستماتیک منظم به عنوان نمونه انتخاب شده اند. پرسشنامه به عنوان ابزار جمع آوری اطلاعات و روش های آمار توصیفی (شامل: نمودارها و جداول) و آزمون T برای تجزیه و تحلیل داده مورد استفاده قرارگرفت. نتایج به دست آمده نشان می دهد که متغیرهای سطح درآمد، جنس و سن با فشار روانی در گروه شاهد رابطه ی معناداری ندارند؛ ولی رابطه ی سن با فشار روانی در گروه غیرشاهد معنادار می باشد. سایر نتایج این تحقیق حاکی از آن است که رابطه ی بین متغیرهای سطح درآمد و جنس با فشار روانی در گروه غیرشاهد و رابطه ی میان نبود پدر و سطح امنیت خاطر در گروه شاهد معنادار نمی باشد.

(0) نظر
1389/6/16 13:29

نویسنده : شهین نوروزی
مقطع تحصیلی :کارشناسی ارشد
نام دانشگاه :آزاد اسلامی واحد تهران مرکز
استاد راهنما : دکتر مهدیه صالحی
چکیده : پژوهش حاضر، با هدف آگاهی از میزان تأثیر فعالیت های فرهنگی مادران بر کاهش اختلالات عاطفی، رفتاری و تربیتی فرزندان اجرا شده و تفاوت تأثیر فعالیت های فرهنگی مادران را بر کاهش اختلال عاطفی، رفتاری و تربیتی فرزندان دختر و پسر مورد بررسی قرار می دهد این تحقیق هم چنین به دنبال آن است که در جهت افزایش هرچه بیش تر انگیزه برای پرداختن به فعالیت های فرهنگی و آموزشی، کمک به پیش گیری های اولیه در زمینه ی حالات عاطفی، رفتاری و تربیتی فرزندان شاهد و ایجاد زمینه ی مناسب برای پرداختن بیش تر مادران به فعالیت های فرهنگی در خانواده به آنان کمک کند. نوع این پژوهش، پیمایشی بوده و با استفاده از پرسشنامه ی 130 سؤالی ریچارد ـ کاینون اجرا شده است. جامعه ی آماری تحقیق حاضر، کلیه ی دانش آموزان شاهد شهر تهران را که در سال تحصیلی 82-83 در مدارس شاهد ثبت نام شده اند دربر می گیرد. جامعه ی مورد مطالعه عبارتند از دانش آموزان شاهد مناطق 2-1-6-15 و 4 شهر تهران، نمونه گیری به صورت خوشه ای انجام شده است؛ بدین صورت که ابتدا مناطق را به 5 قسمت تقسیم نموده، سپس از هر منطقه 2 مدرسه (دخترانه و پسرانه) و از هر مقطع تحصیلی یک کلاس به طور تصادفی ساده انتخاب شده و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری غیر پارامتریک دو گروهی و تحلیل مجذور کا یا خی دو صورت گرفته است. نتایج این پژوهش بیانگر آن است که 95 درصد از فرزندان شاهد که مادران آن ها ادامه ی تحصیل داده اند تأثیرگذاری مثبت این عامل را در حالات تربیتی تأیید کرده اند. این تحقیق هم چنین نشان می دهد که بین میزان ارزش و اهمیت زندگی و میزان ملایمت در کلام مادرانی که ادامه ی تحصیل داده اند با فرزندان شاهدی که مادران شان از ادامه ی تحصیل بازمانده اند تفاوت معنی داری وجود دارد.

(0) نظر
1389/6/16 13:29

نویسنده : مصطفی هاشمی
مقطع تحصیلی :کارشناسی
نام دانشگاه :دانشگاه شاهد
استاد راهنما : کاظم قجاوند
وضعیت پایان نامه :خاتمه یافته
چکیده : هدف اصلی این تحقیق، شناخت وضعیت رضایت مندی همسران شاهد از فعالیت مددکاری بنیاد شهید شهرستان همدان می باشد. تحقیق حاضر از نوع پیمایشی می باشد و جامعه ی آماری آن شامل کلیه ی همسران شهید تحت پوشش بنیاد شهید شهرستان همدان می شود که 100 نفر به روش نمونه گیری تصادفی یا ساده به عنوان نمونه انتخاب شده اند. اطلاعات لازم از طریق پرسشنامه جمع آوری شده و تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از روش های آمار توصیفی(شامل: میانه و میانگین) و آمار استنباطی (شامل: کای اسکور و جداول دوبعدی) انجام شده است. نتایج به دست آمده، وجود رابطه ای معنادار را بین میزان سن تعداد فرزندان و میزان آگاهی همسران شاهد با میزان رضایت آنان از خدمات مددکاری تأیید می کند.

(0) نظر
1389/6/16 13:29

نویسنده : اعظم آهنگر سلابنی
مقطع تحصیلی :کارشناسی ارشد
نام دانشگاه :دانشگاه تهران
استاد راهنما : دکتر غلامرضا غفاری
چکیده : هدف این تحقیق، بررسی و شناخت وضعیت کنونی همسران شهدای ساکن دماوند از نظر رفاهی و شناخت عوامل مؤثر بر افزایش یا کاهش وضعیت رفاهی آنان می باشد. تحقیق حاضر از نوع کتابخانه ای و پیمایشی بوده و جامعه ی آماری آن در سطح میانه، بنیاد شهید شهرستان دماوند و در سطح خرد، همسران شهدای شهرستان دماوند و فیروزکوه به تعداد 123 نفر می باشد که به صورت تمام شماری مورد بررسی قرار گرفته اند. اطلاعات موردنیاز با استفاده از اسناد موجود و پرسشنامه جمع آوری شده و برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی(شامل: جداول فراوانی نسبی، مد، میانه و میانگین و نیز جداول دوبعدی) و آمار استنباطی(شامل: آزمون همبستگی پیرسون و آزمون خی دو یا آنالیز واریانس و آزمون رگرسیون چند متغیره) استفاده شده است. نتایج به دست آمده حاکی از آن است که متغیرهای تحصیلات همسران شهدا، تعداد فرزندان، شغل شهید، مشارکت همسران شهدا، وضعیت تأهل، میزان استفاده از امکانات ارایه شده توسط بنیاد شهید، آگاهی از قوانین و بخش نامه ها و برچسب زنی بر روی سطح رفاه همسران شهدا تأثیرگذار می باشد

(0) نظر
1389/6/16 13:28

نویسنده : مراد حیدری
مقطع تحصیلی :کارشناسی
نام دانشگاه :دانشگاه شهید چمران اهواز
استاد راهنما : دکتر نجمه حمید
چکیده : هدف تحقیق حاضر، بررسی رابطه ی حمایت اجتماعی و افسردگی در دانش آموزان شاهد و غیرشاهد است که در مقطع متوسطه در شهر اهواز مشغول تحصیل می باشند. روش تحقیق از نوع پس رویدادی می باشد و جامعه ی آماری آن دربرگیرنده ی کلیه ی دانش آموزان دختر مقطع متوسطه در شهرستان اهواز به تعداد 200 نفر می باشد. حجم نمونه شامل 85 نفر دانش آموز شاهد و 90 نفر دانش آموز غیرشاهد می باشد که به روش نمونه گیری انتخاب شده اند. اطلاعات موردنیاز با استفاده از مقیاس سنجش حمایت اجتماعی و پرسشنامه ی افسردگی بک جمع آوری شده و برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون t و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شده است. نتایج به دست آمده، حاکی از آن است که بین حمایت اجتماعی و افسردگی در کل نمونه (دانش آموزان شاهد و غیرشاهد) رابطه ای منفی وجود دارد و میزان افسردگی در دانش آموزان شاهد در مقایسه با دانش آموزان عادی بیش تر است و از لحاظ میزان حمایت اجتماعی بین دانش آموزان شاهد و غیرشاهد تفاوت چندانی دیده نمی شود.

(0) نظر
1389/6/16 13:28

نویسنده : رضا زارع پور
مقطع تحصیلی :کارشناسی ارشد
نام دانشگاه :آزاد اهواز
استاد راهنما : دکتر غلامرضا پاشا
چکیده : بررسی رابطه ی شیوه های فرزند¬پروری و سلامت روانی والدین با پرخاشگری و عملکرد تحصیلی دانش آموزان شاهد مقطع راهنمایی و متوسطه ی شهرستان اهواز هدف اصلی این تحقیق می باشد. روش تحقیق حاضر از نوع همبستگی بوده و جامعه ی آماری آن شامل کلیه ی دانش آموزان شاهد مقطع راهنمایی و متوسطه ی شهرستان اهواز است. حجم نمونه شامل 279 دانش آموز (139 پسر و 140 دختر) است که به صورت خوشه ای انتخاب شده اند. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه می باشد و برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی(شامل: میانگین، انحراف معیار، حداکثر و حداقل) و آمار استنباطی(شامل: ضریب همبستگی پیرسون، تحلیل رگرسیون چندمتغیری، تحلیل واریانس، آزمون تعقیبی شفه و روش آلفای کرونباخ) استفاده شده است. نتایج به دست آمده، بین سن اعمال شیوه های فرزندپروری والدین و پرخاشگری دانش آموزان شاهد، رابطه ای معنادار نشان می دهد و حاکی از آن است که هم بین سلامت روانی والدین با پرخاشگری و هم بین سن اعمال شیوه ی فرزندپروری و سلامت روانی با عملکرد تحصیلی دانش آموزان رابطه ی معناداری وجود دارد.

(0) نظر
1389/6/16 13:28

نویسنده : زری خرمی
مقطع تحصیلی :کارشناسی ارشد
نام دانشگاه :موسسه آموزش عالی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی
استاد راهنما : دکتر محمدرضا کرامتی
چکیده : هدف از اجرای این پژوهش، بررسی تأثیر مهندسی ارزش بر پیشرفت تحصیلی درس ریاضی دانش آموزان مدارس راهنمایی شاهد مشهد می باشد. تحقیق حاضر از نوع شبه تجربی بوده و جامعه ی آماری آن عبارت است از کلیه ی دانش آموزان دختر مدارس راهنمایی ناحیه ی 2 آموزش و پرورش مشهد از بین مدارسی که حداقل دو کلاس همگن در پایه ی دوم راهنمایی داشته اند. روش نمونه گیری در این تحقیق از نوع غیرتصادفی هدفمند است و از هر کلاس 27 نفر به عنوان آزمودنی مورد بررسی قرارگرفتند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون t استفاده شده است. برپایه ی نتایج به دست آمده، روش مدیریتی مهندسی ارزش بر پیشرفت تحصیلی ریاضی دانش آموزان شاهد سال دوم راهنمایی مؤثر بوده و میانگین نمره ی پیشرفت تحصیلی آنان افزایش قابل توجهی داشته است.

(0) نظر
1389/6/16 13:28

نویسنده : مریم سامع
مقطع تحصیلی :کارشناسی ارشد
نام دانشگاه :آزاد واحد دهاقان
استاد راهنما : دکتر علی اصغر مهاجرانی
چکیده : هدف این پژوهش، بررسی علل و انگیزه های مهاجرت خانواده های شاهد و شناخت کمبودها و مشکلات محل زندگی خانواده های شاهد می باشد. تحقیق حاضر از نوع توصیفی بوده و جامعه ی آماری آن شامل دو گروه است: گروه اول متشکل از 103 خانواده ی شهید که از شهرستان های استان اصفهان به شهر اصفهان مهاجرت کرده اند و گروه گواه شامل 1523 خانواده ی غیرشاهد که از بین آن ها 103 خانواده به روش نمونه گیری سیستماتیک مورد بررسی قرار گرفته اند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه بوده و برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی(شامل: فراوانی و میانگین) و آمار استنباطی(شامل: آزمون 2X و t) استفاده شده است. نتایج تحقیق حاکی از آن است که بین مهاجرین و غیرمهاجرین از نظر احساس فشار اجتماعی تفاوت معناداری وجود دارد و عواملی مانند نگرش منفی مردم نسبت به امکانات و امتیازات خانواده های شاهد را جزو دافعه های مبدأ معرفی می کند. این تحقیق، هم چنین اعلام می کند که بین دو گروه مورد بررسی از نظر جاذبه های اشتغال تفاوت معناداری وجود دارد و بسیاری از مهاجرین به خاطر کسب شغل یا شغل بهتر مهاجرت کرده اند.

(0) نظر
1389/6/16 13:25
X