نویسنده : کبری دلخواسته
مقطع تحصیلی :کارشناسی
نام دانشگاه :دانشگاه اصفهان
استاد راهنما : دکتر بهجت یزدخواستی
چکیده : هدف این پژوهش، شناخت و ریشه یابی علل و عوامل مؤثر بر افت تحصیلی دانش آموزان شاهد در دوره ی متوسطه و ارایه ی راه حل های مناسب برای جلوگیری از افت تحصیلی می باشد. تحقیق حاضر از نوع پیمایشی بوده و جامعه ی آماری آن دربرگیرنده ی کلیه ی دانش آموزان شاهد دوره ی متوسطه ی شهرستان بوشهر می باشد که از بین آنان 22 دختر و 25 پسر با روش تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شده اند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه بوده و برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی(شامل: فراوانی و درصد فراوانی) و آمار استنباطی(شامل: آزمون های کنرال و اسپیرمن) استفاده شده است. نتایج به دست آمده حاکی از آن است که بین متغیرهای بحران بلوغ، امکانات آموزشی، انعطاف ناپذیری قوانین حاکم بر جوّ کلاس و وضعیت اقتصادی با متغیر افت تحصیلی رابطه ی معناداری وجود ندارد؛ اما بین متغیرهای توانایی و تلاش خود و فقدان پدر با افت تحصیلی رابطه ی معناداری مشاهده می شود.
نویسنده : فاطمه ریحانی
مقطع تحصیلی :کارشناسی
نام دانشگاه :دانشگاه شاهد
استاد راهنما : دکتر ذوالفقاری
چکیده : این پژوهش که با هدف بررسی نگرش های فمینیستی بین دختران دانشجوی دانشگاه شاهد اجرا شده است، از نوع توصیفی بوده و جامعه ی آماری آن کلیه ی دانشجویان دختر دانشگاه شاهد را در بر گرفته است. این دانشجویان که تعداد آن ها بالغ بر 115 نفر بوده و در سال تحصیلی 82-83 در دانشکده ی علوم انسانی دانشگاه به تحصیل اشتغال داشته اند، به طور کامل مورد بررسی قرار گرفته اند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه بوده و برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی (شامل: میانه، میانگین، انحراف معیار و واریانس) و آمار استنباطی(شامل: کای اسکور یا 2X و ضریب توافق کرامر) استفاده شده است. نتایج به دست آمده حاکی از آن است که 39 درصد از دانشجویان موافق فمینیسم و نگرش مثبت آن نسبت به زنان می باشند و 16 درصد نیز دارای نگرشی کاملاً فمینیستی هستند. این نگرش ها می تواند ناشی از تأثیرگذاری عواملی چون تحصیلات والدین، اختلاف تحصیلات والدین با دانشجویان، میزان درآمد خانواده و مواردی از این قبیل باشد.
نویسنده : فرهاد ساتیاروند
مقطع تحصیلی :کارشناسی ارشد
نام دانشگاه :آزاد اهواز
استاد راهنما : دکتر میرصلاح الدین عنایتی
چکیده : مقایسه ی عزت نفس، حمایت اجتماعی، رشد اجتماعی و عملکرد تحصیلی دانش آموزان شاهد و غیرشاهد شهرستان اهواز هدف اصلی این تحقیق می باشد. پژوهش حاضر از نوع علی ـ مقایسه ای بوده و جامعه ی آماری آن کلیه ی دانش آموزان شاهد و غیرشاهد مقطع متوسطه ی شهر اهواز را که در سال تحصیلی 1383-1384 مشغول به تحصیل بوده اند در بر می گیرد. از بین دانش آموزان یادشده 47 دانش آموز شاهد و 47 دانش آموز غیرشاهد به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای به عنوان نمونه انتخاب شده و مورد بررسی قرارگرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه بوده و برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار استنباطی شامل تحلیل واریانس چند متغیری (مانوآ) استفاده شده است. نتایج تحقیق، اگرچه دانش آموزان شاهد و غیرشاهد را از لحاظ رشد اجتماعی، عزت نفس و حمایت اجتماعی یکسان گزارش کرده است؛ اما به لحاظ عملکرد تحصیلی، بین دانش آموزان شاهد و غیرشاهد، رابطه ی معنی داری را نشان می دهد.
نویسنده : سمیه شبانزی
مقطع تحصیلی :کارشناسی
نام دانشگاه :دانشگاه آزاد اسلامی واحد خمینی شهر
استاد راهنما : جمشید هاشمیان فر
چکیده : هدف این پژوهش، تعیین عوامل مؤثر بر ارتباط خانواده ها با بنیاد، جهت پی گیری امور اجتماعی و فرهنگی فرزندان شاهد است. تحقیق حاضر از نوع میدانی بوده و جامعه ی آماری آن شامل کلیه ی همسران شهید مناطق 1و2 از شهر اصفهان است که از بین آنان تعداد 100 نفر به عنوان نمونه انتخاب شده اند. پرسشنامه ی محقق ساخته به عنوان ابزار تحقیق به کار رفته و تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از روش های آمار توصیفی و آمار استنباطی(شامل: آزمون آماری کای اسکور و همبستگی پیرسون) صورت گرفته است. نتایج پژوهش نشان می دهد که برخی عوامل سازمانی عبارتند از: اهمیت دادن به وقت مراجعان، سرعت عمل و برخورد کارکنان، تنوع و تناسب خدمات ارایه شده به مراجعان با خدمات مورد نیاز ایشان، قوانین دست وپاگیر اداری، احترام به مقام شهید و خانواده ی شهدا در پی گیری اموراجتماعی و فرهنگی فرزندان شاهد، بین رضایت از عوامل سازمانی و ارتباط با بنیاد شهید رابطه ی معناداری وجود دارد.
نویسنده : فاطمه غلامی زهان
مقطع تحصیلی :کارشناسی ارشد
نام دانشگاه :سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان خراسان
استاد راهنما : دکتر محمدرضا کرامتی
چکیده : پژوهش حاضر از نوع توصیفی بوده و با هدف بررسی رابطه ی میان مدیریت مشارکتی مدیران و تعهد سازمانی در کارکنان مدارس دخترانه و پسرانه در دو سطح راهنمایی و دبیرستان در سال تحصیلی 82-83 اجرا شده است. جامعه ی آماری این تحقیق، شامل کارکنان مدارس راهنمایی و متوسطه ی شاهد به تعداد 1109 نفر بوده که از بین آنان 290 نفر با استفاده از فرمول کرجسی و مورگان به صورت تصادفی انتخاب شده اند. جمع آوری اطلاعات، از طریق دو پرسشنامه ی سنجش سبک مدیریت مشارکتی و سنجش تعهد سازمانی کارکنان صورت گرفته و برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری شامل همبستگی گشتاوری پیرسون، میانگین و آزمون t استفاده شده است. نتایج به دست آمده حاکی از آن است که بین میزان استفاده ی مدیران مدارس شاهد از سبک مدیریت مشارکتی با تعهد سازمانی کارکنان و مدیران، ساختن فضای سازمانی از جانب کارکنان و میزان رعایت ارزش های اساسی سازمان از جانب کارکنان رابطه ای مستقیم و معنی دار وجود دارد و بین میزان استفاده ی مدیران مدارس شاهد از سبک مدیریت مشارکتی در دو مقطع راهنمایی و متوسطه و بین مدارس دخترانه و پسرانه تفاوت معنی داری مشاهده شده و مؤید آن است که اعمال سبک مدیریت مشارکتی توانسته است تأثیر قابل ملاحظه ای بر تعهد سازمانی کارکنان داشته باشد
نویسنده : مهدی شیردل
مقطع تحصیلی :کارشناسی
نام دانشگاه :دانشگاه فردوسی
استاد راهنما : علی اکبر مجدی
چکیده : هدف از اجرای این پژوهش، بررسی میزان موفقیت تحصیلی دانشجویان شاهد دانشگاه فردوسی مشهد و کشف عوامل مؤثر بر روند زندگی تحصیلی دانشجویان شاهد می باشد. تحقیق حاضر از نوع توصیفی بوده و جامعه ی آماری آن دربرگیرنده ی کلیه ی دانشجویان شاهد در حال تحصیل در رشته های مقطع کارشناسی دانشگاه فردوسی مشهد می باشند که بالغ بر 605 نفر بوده و طی سال های 79-81 وارد دانشگاه شده اند و از میان آنان 85 نفر به صورت نمونه گیری تصادفی سیستماتیک انتخاب شده اند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه بوده و برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی شامل فراوانی و آمار استنباطی(شامل: جداول دوبعدی، همبستگی و آزمون T) استفاده شده است. بنا بر نتایج تحقیق بین دانشجویان شاهد و دانشجویان غیرشاهد تفاوت هایی دیده شده که بیش تر حاکی از موفقیت نسبی فرزندان غیرشاهد است و فقدان پدر و ازدواج مجدد مادر، در روند تحصیلی دانشجویان تأثیر دارد.
نویسنده : حسین غیاثی نژاد
مقطع تحصیلی :کارشناسی ارشد
نام دانشگاه :دانشگاه علامه طباطبایی
استاد راهنما : دکتر عزت الله سام آرام
وضعیت پایان نامه :خاتمه یافته
چکیده : هدف این پژوهش، بررسی عوامل مؤثر بر سن ازدواج فرزندان شاهد شهرستان مشهد و پیشنهاد در جهت بهبود شرایط ازدواج آنان بوده است. تحقیق حاضر از نوع پیمایشی بوده و جامعه ی آماری آن شامل فرزندان شاهد شهرستان مشهد است که در سال های 1379 تا 1381 ازدواج کرده و تعداد آنان 144 نفر (شامل 58 دختر و 59 پسر) می باشد که به صورت تمام شماری مورد بررسی قرارگرفته اند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه، مصاحبه و مراجعه به کتابخانه و سازمان های ذی ربط بوده و برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آماری شامل جداول دوبعدی، آزمون کی دو، کندال بی، کندال¬ سی و نمودارهای ستونی استفاده شده است. نتایج به دست آمده حاکی از وجود رابطه ای معنادار بین پایگاه اجتماعی والدین، تقدم در تولد فرزند در خانواده ی شاهد، هدیه ی ازدواج، آشنایی و رابطه ی دوستانه ی قبل از ازدواج و میزان ارتباطات اعضای خانواده با سن ازدواج فرزندان شاهد می باشد
نویسنده : حسین کارگر
مقطع تحصیلی :دکتری
نام دانشگاه :علوم پزشکی کرمان
استاد راهنما : دکتر قدرت الله رجبی زاده
وضعیت پایان نامه :خاتمه یافته
چکیده : هدف این پژوهش، بررسی میزان اختلالات عملکرد جنسی (شامل: اختلال میل جنسی، اختلال تحریک جنسی، اختلال در ارگاسم و درد در هنگام مقاربت) در بین جانبازان جنگ تحمیلی بوده است ـ که از شایع ترین اختلالات می باشد. تحقیق حاضر به صورت مقطعی اجرا شده و جامعه ی آماری آن شامل 283 نفر از جانبازان شهر کرمان در سال 83 بوده است که با حداکثر اُفت 10درصد، 256 نفر مورد بررسی قرارگرفته اند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه بوده و آمار استنباطی(شامل: ضریب آلفای کرونباخ و ضریب همبستگی) نیز برای تجزیه و تحلیل داده ها مورد استفاده قرارگرفته است. برپایه ی نتایج به دست آمده، پس از مقایسه ی متغیرهای اندازه گیری شده، اختلاف معنی داری بین سن بیماران و اختلالات عملکرد جنسی مشاهده نشد؛ اما بین درصد جانبازی با اختلال میل جنسی همبستگی آماری ضعیف ـ اما معنی داری ـ مشاهده شد که با افزایش درصد جانبازی اختلال عملکرد میل جنسی نیز افزایش یافت. این همبستگی آماری معنی دار بین تحصیلات و اختلال عملکرد میل جنسی، اختلال عملکرد تحریک جنسی و اختلال عملکرد ارگاسم نیز وجود دارد اما منفی است؛ یعنی، با افزایش میزان تحصیلات شدت اختلال عملکرد کاهش نشان می داد
نویسنده : سیران لطف الهی
مقطع تحصیلی :کارشناسی
نام دانشگاه :پیام نور واحد سنندج
استاد راهنما : دکتر خلیل رنجبر
چکیده : هدف پژوهش حاضر، بررسی تأثیر عوامل اقتصادی، اجتماعی و عاطفیِ حضور یا عدم حضور یکی از والدین، علاقه به رشته ی تحصیلی و... در افت تحصیلی دانشجویان شاهد (دختر و پسر) می باشد. این تحقیق از نوع توصیفی بوده و جامعه ی آماری آن شامل کل دانشجویان شاهد به تعداد 500 نفر می باشد که در دانشگاه های کردستان، علوم پزشکی، آزاد اسلامی و پیام نور مرکز سنندج مشغول به تحصیل بوده و 100 نفر از آنان به روش تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شده اند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه بوده و برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش های آمار توصیفی شامل نمودار ستونی و دایره ای و جدول توزیع فراوانی و درصدی استفاده شده است. نتایج به دست آمده حاکی از آن است که بین متغیرهای مشکلات اقتصادی، اجتماعی، عاطفی، روش تدریس استاد، علاقه به رشته ی تحصیلی، انگیزه ی استخدامی، شرایط و مقررات دانشگاه و حضور یا عدم حضور والدین، با اُفت تحصیلی رابطه ی معنی داری وجود دارد؛ اما بین متغیرهای مسؤولیت داشتن دانشجو و مشکلات جسمانی با اُفت تحصیلی رابطه ی معنی داری مشاهده نشد.
نویسنده : زهرا محمودی
مقطع تحصیلی :کارشناسی
نام دانشگاه :دانشگاه آزاد واحد بوشهر
استاد راهنما : بهمن توفیقی
چکیده : حاضر از نوع علّی¬مقایسه ای بوده و هدف از اجرای آن بررسی میزان خودباوری و اعتماد به نفس در دانشجویان شاهد و مقایسه ی آنان با دانشجویان غیرشاهد در بوشهر می باشد. جامعه ی آماری این تحقیق، شامل دانشجویان شاهد و غیرشاهد دانشگاه های آزاد اسلامی واحد بوشهر می باشد که تعداد 40 دانشجوی شاهد و 105 دانشجوی غیرشاهد به روش نمونه گیری تصادفی ساده به عنوان نمونه انتخاب شده اند. پرسشنامه به عنوان ابزار جمع آوری اطلاعات و روش های آمار توصیفی (شامل: درصد فراوانی، میانگین و انحراف استاندارد) و آمار استنباطی(شامل: آزمون تی و آزمون تحلیل واریانس) مورد استفاده قرارگرفته است. نتایج به دست آمده نشان می دهد که بین میزان خودباوری و اعتماد به نفس دانشجویان شاهد و غیرشاهد و هم چنین بین میزان اعتماد به نفس و خودباوری دانشجویان پسر غیرشاهد و شاهد تفاوت معنی داری وجود ندارد؛ در حالی که بین میزان اعتماد به نفس و خودباوری دختران غیرشاهد و شاهد تفاوت معنی داری مشاهده می شود.